maanantai 17. maaliskuuta 2014

Tokoa, sisäelimiä sekä ostoksia

Pariin päivään ei olla tehty mitään oikeita treenauksia, mutta tänään käytiin ulkona tokoilemassa kasvattajan sekä Karon kanssa. Kuvaajana tänään toimivat molemmat, kiitos molemmille!

Mentiin tänään Aholaitaan treenaamaan ja se osoittautuikin hieman vaikeaksi paikaksi Pongolle. Siinä kulki ohi paljon koiria juuri tietysti meidän vuorolla sekä se oli jotenkin uusi ja jännä paikka Pongolle! Tekee hyvää välillä treenata vaikeammissakin paikoissa, kuin aina samassa tutussa hallissa... Vaikka oli vähän kylmä keli treenata ulkona, itseä ainakin välillä paleli. Huomasi myös, että Pongo tai muutkaan koirat ei kovin mielellään istuneet maassa ja sekin ainakin Pongolla saattoi vähän laskea motivaatiota tehdä hommia. En sitten viitsinyt sitä juurikaan istuttaa, paitsi likitulotreenissä. Oli kuitenkin pari astetta pakkasta ja aurinkokin oli laskemassa, kokoajan ilma kylmeni.Tein Pongolle aika paljon seuruutreeniä sekä yritettiin mennä myös pujottelua sekä spiraalia. Se oli vielä vaikeaa ilman nakkia, jotenkin se on ehkä liian pitkä pätkä kokonaan ilman palkkausta ja varsinkin spiraalin viimeinen ympyrä eli vain yhden kartion kiertäminen on vaikea ja siinä Pongo tarvitsee kunnon tsempitystä. Tehtiin myös vähän likitreeniä, eli siinä mun pitää vaan harjoitella kylttien kanssa ohjaamaan Pongo apuaskeleella sekä käsillä se tuohon eteen. Seuraaminen oli hankalaa, kun jokapuolella oli kaikkea jännää, hajuja ja ohikulkevia koiria, joten keskittyminen rakoili aika paljon. Täytyy alkaa treenaamaan vaihtelevissa vaikeammissa paikoissa tokoa! 

Huomaan (erityisesti kuvista), että kun on häiriötä, niin mun katse on ihan kokoajan koirassa. Se johtuu ihan siitä epäluottamuksesta Pongoon, että en halua sen sinkoavan kenenkään toisen koiran päälle kun se ei kaikista pidä. Täytyy nostaa motivaatiota tehdä töitä mun kanssa ja treenata vaikeammissa paikoissa ja pitää koira hihnassa, jossa sinkoilu ei edes haittaisikaan. Sitten voi pikkuhiljaa opetella nostamaan sitä katsetta koirasta, mutta häiriöttömissä paikoissa mun pitää osata katsoa eteenpäin. Jotta ei menisi vaan negatiiviseksi, niin huomasin, että palkkasin hyvin vasurilla koko treenit! Normaalisti oon niin oikeakätinen, että palkkaan aina oikealla kädellä, mutta oon pikkuhiljaa oppinut palkkaamaan myös vasemmalla kädellä. Pongo kävi kahdesti treenaamassa, ekalla kerralla se oli tosi hulinointia vain, mutta toisella kerralla sain sen motivoitua musta paremmin työskentelemään mun kanssa. Kun sitä kiinnostaisi kaikki muu kuin mun kanssa tekeminen, niin silloin huomasin lelun kainalossa auttavan. Silloin saisin tehdä vieläkin lyhempää toistoa ja tiheämmin palkkausta!Tällaisia ajatuksia siis. Onneksi kisoihin on kaksi kuukautta aikaa, joten kerkeän varmaan treenaamaan Pongon "valmiiksi" (tai ainakin sinnepäin) niihin mennessä. Vähän on omakin pää pyörällä, kun on vaan niin paljon harjoiteltavaa ja tuntuu, että vähän joka asia on tosi kesken. Erityistreenausta tarvitsee varmaan pidemmät seuruupätkät, likitulo sekä pk-käännös. Lisäksi seuruun käännökset, pujottelut, spiraalit... Kaikissa on paljon hiomista. Kyllä me varmaan se rallyn aloluokka rämmittäisiin nytkin jo läpi, mutta Pongo voisi olla niiiin paljon parempikin. Tärkeintä olisi nyt taas viedä Pongoa paljon erilaisiin, outoihinkin paikkoihin treenailemaan ja pitämään sitä ihan normaalina, että välillä ollaan muuallakin kuin vain vaikka hallissa. Mun varmaan pitäisi tehdä ihan joku suunnitelma!Tänään Pongolla oli treeninameina porsaan kieltä. Selkeästi sillä on kyllä intoa tehdä hyvien herkkujen eteen töitä ja onkin mukava, että jopa mun nirso koira pitää vähän tällaisista erikoisemmista herkuista! Ne kun ovat niin terveellisiä verrattuina nakkeihin. Seuraavaksi sitten treeninameina tullaan näkemään porsaan sydäntä sekä maksapalaa. Eikä nuo edes ole niin kalliita, vaikka nämä ei alennuksessa olleetkaan, toisinkuin tuo kielipala. Sydän maksoi 2,81€ tuo koko köntti ja maksapala oli 3,63€ paketti. Kilohinta on toki kovempi mitä nakeissa, mutta kyllä mä mielummin syötän koiralle näitä kun nakkeja, vaikka hyviä treeniherkkuja nekin on kiireessä. Nyt kun kuitenkin on aika järjestelmällistä treenailua monta päivää viikossa, niin on järkevää tehdä vähän näitä isompia satseja herkkuja kun ne tulevat kuitenkin syötettyä. :)

Suosittelen kyllä kokeilemaan näitä koiralle herkuiksi! Pongohan on nirso, mutta nämä kyllä uppoaa sille ja hyvin. Oon myös huomannut, että Prismoissa on ollut hyvä valikoima näitä herkkuja, mutta Citymarketeissa ei ole tuntunut olevan mitään tällaisia erikoisempia ollenkaan... Olen yrittänyt metsästää niitä kartioita ja vihdoinkin löysin ne! Eläintarvikekaupassa ne olisi olleet kymppiä kappalehinnaltaan, joten kävin sitten Biltemassa hyvin tuloksin ja sieltä löysin kaipaamani tötsät. Hintaa oli kuitenkin neljä euroa kappale, mutta ompahan nyt tötteröt ja selvisin 40 euron sijasta kuitenkin 16 eurolla, mikä on ihan hyvä. Niitä oli vieläpä kahta kokovaihtoehtoa, normaalikokoista isoa sekä sitten tuollaista pienempää. Alla video missä Pongo testaa kartioita, vähän hauskutin sitä sunnuntain kunniaksi.

Heräteostostelin Pongolle myös kumisuan ja se voikin olla hyvä karvanlähdön aikaan. Suka ei ollut muutenkaan kallis, vaan 1,50 euroa ja siis tuo on ihan koirille tarkoitettu, vaikka onkin varmaan ottanut vaikutteita hevosten vastaavanlaisesta harjasta. Se on mukava, silikoninen ja myötäilevä ja varmaan tulee testaukseen kunhan tuo alkaa näyttää merkkejä harjauksen tarpeesta! 
Huomenna onkin sitten viimeinen rally-tokon kurssikerta ja sitten pitäisi pähkäillä, otanko ensi kuulle vapaakortin ja yritän saada paikan agilityn valmennusryhmään, vai treenaanko vain vapaakortilla.. Molemmat vaihtoehdot on kyllä hyviä ja täytyy nyt punnita paras ratkaisu meidän molempien kannalta. Mulla kuitenkin kun on vain se yksi koira treenattavana ja sitäkään ei ihan mielin määrin voi treenata, välillä pitää saada levätä ja pitää vapaapäiviäkin. Täytyy nyt katsoa, mihin ratkaisuun päädyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti