torstai 13. maaliskuuta 2014

Toimintatorstai

Meillä oli tänään vuorossa agilitytreenit. Mikäs sen mukavampaa, kun yrittää pinkoa radalla täysiä eilisistä kahvakuulailuista kipeytetyillä reisillä (mutta oli ainakin tehokas ja mukava treeni!) Tänään harjoiteltiin kasvattajan eilisessä valmennusryhmässä tehtyä rataharjoitustehtävää ja sama sopi mainiosti minulle ja Pongollekkin. Siinä oli paljon vaikeita asioita, mitä piti tehdä... sopivasti vauhdikasta pätkää sekä ohjaustekniikoita. Karo videoi meidät taas, kiitos!

Joo eli videoilta näette sitten radan, mutta tuossa alussa piti muistaa kolmoselle oikein kunnon lähettäminen, sitten mennä tarpeeksi pitkälle neloselle vastaanottamaan ja sitten muistaa linjata vitoselle ja kutoselle. Tämä linjaus oli mulle vaikeaa (ja käden pitäminen kiinni vartalossa kiinni) ja siksi vauhti hidastui. Seuraava putkenpää oli vaikeassa paikassa ja sekoilin erityisesti ekalla kerralla oikein kunnolla. Sitten tuli aika helppo este sekä muuri, muurilta vienti kepeille oli kyllä aika hankala (siinä sama kun neloselta vitoselle) eli käsi kiinni kroppaan. Kepeillä Pongo kierähti pari kertaa takaisin, kun oli vaikeat kepit seinää vasten ja jäin liian kauas. Oma mokani siis! 

Mutta toinen rata oli jo huomattavasti multa parempi, ja kiinnittäkää erityishuomioita Pongon ihan mielettömän hienoon kepeille menemiseen. Vaikea kulma meille ja silti meni, super koira! Kepeille halusin vielä vähän motivaatiotreeniä loppuun. Näitä on pakko opetella, joten siksi halusin, että tehdään parit kepit namialustan kanssa kunnolla.. Sitäkin piti kokeilla että saako namin ilman että menee kepit loppuun. Keppejä pitäisi välillä taas tehdä hihnan kanssa sekä namialustan kanssa, mutta alan olla tyytyväinen jo peruskeppeihin. Selkeästi treeni on tuottanut tulosta.
Välissä treenasi kasvis Pongon emän kanssa ja sen jälkeen tultiin takaisin Pongon kanssa treenille. Jatkettiin radalla siitä mihin jäätiin, eli keppien jälkeen piti mennä putken kauempaan päähän ja putkesta sitten esteen kautta puomille. Oli taas helpommin sanottu kun tehty... Jotenkin puomille oli vaikeaa mennä kun putkenpää oli siellä houkuttimena. Pitää alkaa tehdä erottelutreeniä enemmän! Aluksi Pongo vaan meni sinne vaikka mitä tein (yritin antaa nakkiakin naamaan sille), lopuksi sitten sain yhden vähän jopa sinnepäin ja koiran puomille ja jatkettiin. Puomille ihan ok kontakti periaatteessa, kun ei olla sitä harjoiteltu paljoakaan puomilla.

Siitä sitten jatkui rata taas hyvin muurille asti ja siitä piti tehdä sylkkäri esteelle. Eka sylkkäri oli myöhässä ja menin liian pitkälle, toisella kerralla meni jopa sitten paremmin ja päästiin A:lle. Sinne tuli taas ihan ok kontakti, jouduin vähän hopottamaan. Siitä tuo kauhuneliö... Olin sekaisin ja järkyttävää ohjausta loppurata, mutta menipä (lähes) kaikki esteet. Huimaa parannusta tapahtui musta seuraavalla radalla (krhm... varmaan vartin juoksin tota  loppupätkää ilman koiraa... mutta selkeästi kannatti) ja tuohon loppuun olen tyytyväinen. Huomatkaa A:n hieno kontakti! 

Esimerkiksi tuo este nro 19 (eli tässä videonpätkässä A:n jälkeen toinen este) siihen piti tehdä valssijaakotus(? en muista oikeaa nimeä) ja se oli vai-ke-a, mutta onnistui sitten kuitenkin lopulta! Musta sitä seuraavat esteet eli 20 ja 21 oli paljon parempia mitä ekalla kerralla (kun mun päähän taottiin että lähetä esteille kunnolla) ja loppu sitten oli heleppoa kuin heinänteko. Hyvä mieli jäi, vaikka parannettavaa on vielä paljon, mutta kuten videon loppuun sanoin, että tän parempaan en nyt olisi pystynyt ja enempää noita olisikaan voinut koiran kanssa edes junnata, eikä siinä olisi ollut mitään järkeäkään. Olen tyytyväinen meihin molempiin, hyvä me!
Treenien jälkeen sitten käytiin vielä loppulenkittämässä koirat antamalla niiden riekkua metsässä. Mukana oli taas koko kööri, eli Pongo, Kake, Laki, Lettu, Muru sekä Tulppis ja ei puuttunut vauhtia ja menoa ja meininkiä. Kuvat otin tälläkertaa minä ihan ite ja selostajana toimii me kaikki kolme vaihtelevasti. ;) 


 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti