tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kunnon treenipäivä

Tänään oli supertreenipäivä ja suunnattiinkin oikein aikaisin jo hallille kasvattajan kanssa. Menin Pongon kanssa pyörällä ja tuossa loskasäässä se oli hieman inhottavaa... Mutta mitäpä sitä ei treenien eteen tekisi. Tehtiin siis ihan pienesti aksailuja sekä sitten rallytokoa.

Aksailussa siis aloitettiin A-esteellä ja nyt helpotettiin se alkuun ihan huomattavasti. Namialustana oli pringlespurkin kansi, joka on hyvä, koska se on läpinäkyvä. Ekassa toistossa tuli sekoilua, kun kasvis ei ollut antanut mulle nakkeja (en kuulemma tarvinnut) mutta mun olisi kuitenkin pitänyt mennä palkkaamaan koira, vaikka vapautin vain. Sitten oli myös toistoja, missä oli alusta ja menin palkkaamaan alustalle ja myöhemmin suuhun. Kun otettiin alusta pois, niin Pongo pitkään mietti, mutta sitten osasi mennä oikeaan asentoon ja palkkasin sen kunnolla siihen. Vikaksi otettiin sitten helppo, alustalla herkkuja ja hyvä mieli jäi. Mutta musta kyllä edistystä on jo vähän tapahtunut. Tässä siis kaikki klipit, otin välistä pois vaan meidän löpinät.
Sen jälkeen hieman keppejä. Otettiin putkelta suoraan kepeille, joita oli neljä ja ilman ohjureita. Ja kappas, Pongohan osasi ne kepit! Olikohan ohjurit vaan sitten häirinnyt sitä? Nyt se ainakin meni kepit joka kerta oikein ja hienosti, kasvattaja oli palkkaamassa heittämällä nakkia. Ekalla kerralla se kuitenkin vähän könkkäs, mutta toisella kerralla oli musta näpsäkämpää tekniikkaa. Tästä on hyvä jatkaa, hienoa, jee! Tässä myös kaikki mitä tehtiin kepeillä tänään.
Pongo taukoili hetken autossa ja otin sen kanssa sitten vähän rallytokoa. Tein juttuja, mitä piti harjoitella seuraavaa rally-toko kurssikertaa varten, eli seuruujuttuja, esteen istumista ja siitä sivulletuloa, spiraalia sekä pujottelua. En tehnyt kauhean kauaa enkä hirveällä höyryllä, lähinnä höntsäten, mutta kävin hommat läpi ja näytin vähän kasvattajalle missä vaiheessa nyt ollaan ja mitä ollaan tehty. Pongo tykkäsi kyllä tehdä ja oli hyvin motivaatiota. Tehtiin vielä paikkamakuu Tulppa-veikan kanssa, kesto 2 minuuttia ja kävin palkkaamassa 2-3 kertaa. Pongo pysyi kokoajan paikallaan ja oli hieno. :) Tässä tämmönen pieni videonpätkä meidän tekemisistä.
Jep eli treenien loputtua pyöräiltiin takaisin kotiin ja Pongo lepäili oikein kunnolla monta tuntia. Illalla meillä oli siis rally-tokon kurssikerta, mutta Pongolla oli siellä hyvin virtaa kun oli saanut kotona ottaa lepiä ja tylsistyä ennen sitä. Alkuun tehtiin vähän ensin eteenistumisia ja sain neuvoksi laittaa ison nakinpalan rinnan kohdalle oikein dramaattisesti ja sitten pyytää liki kädet siinä solisluiden kohdilla. Pongo tuli hienosti oikeaan kohtaan, näin lähdetään tästä jatkamaan ja käsiä pudottamaan sopivassa tahdissa. 

Sen jälkeen seuraamisesta eteenistuminen ja siitä sivulle. Kuulemma muuten menee hyvin, mutta mun pitää katsoa, etten tee liian hirveällä höyryllä miljoonaa toistoa. :D Liikaa intoa aina ohjaajalla treeneissä.. Treenattiin myös wanhanajan PK-käännöstä, eli siis missä ohjaaja kääntyy täyskäännöksen vasemman kautta ja koira tulee takakautta takaisin sivulle. Se onnistui hyvin, saan avustaa enemmän kädellä ja palkalla, että siitä tulee nopeampi, muuten meni hyvin.

Sen jälkeen meillä oli ekaa kertaa pitkä rata. Siinä oli aikapaljon tehtyjä juttuja, 360 astetta, täyskäännöksiä, 270 asteen käännös, "Pk-käännös", koiran kiertäminen sen ollessa maassa etc... Kaikinpuolin jäi ihan ok fiilis, vähän oli pieni se meidän tila tehdä noin suurta rataa, mutta oli kiva koettaa taas tehdä monta juttua peräjälkeen. Välillä kyltit tuntuivat tulevan liiankin nopeasti ja pitäisi palkata enemmän välissä. Kuitenkin sain ihan kivasti innostettua Pongoa kun sai kehua oikein paljon radalla. Neuvoksi jälleen katsoa tarkkaan kylttien suorittamispaikat. Oli mukavan rento rally-tokoilukerta, kun meitä oli vain kaksi, minä & Karo koirineen, joten jäi paljon luppoaikaa ja koirat sai välissä lepäillä oikein kunnolla. Oli oikein kivaa

Kuva c Karoliina Savolainen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti