torstai 20. maaliskuuta 2014

Agilitytreeneissä sekä metsälenkillä

Tänään sitten treenailtiin kasvattajan opissa ja Karo oli taas meitä kuvailemassa munkkipalkalla. :D Ideana oli siis vääntää jo valmiina kentällä olevaa rataa ja sen parhaita paloja jo eilen näinkin. Se oli silti vaikea hahmottaa ja harjoittelinkin sen aika pitkälle, mutta tuli itselle hyvin harjoiteltua rataantutustumista ja pidemmän radan muistamista. 

Eli ensin harjoiteltiin tuota ratatreeniä ja virheitä löytyi taas monia, muttamutta... Alku sujui ihan hyvin, mutta sitten Pongo meni putkeen ja jouduin palaamaan takaisin. Sen jälkeen ohitettiin yksi este kun en ohjannut siihen, putken jälkeen ohjauskuviossa en antanut tarpeeksi tilaa ja hienostihan se tuonne putkeen ohjaantui kun sinne sen laitoin epähuomiossa! 

Toisella yrityksellä muuten hyvin, paitsi jäi tuo este taas välistä kun en osannut ohjata taaskaan siihen. Nyt annoin tilaa peruuttamalla, mutta sitten musta mun ois pitänyt kääntyä nopeemmin ja siksi toi käännös levisi. Kepit oli hyvät paitsi lopussa, kun itse jäin liian taakse. Saan olla kuulemma maksimissaan metrin päässä koirasta. Tultiin siitä suoraan kepeille, jotka onnistui ja siitä A:lle, jossa taas mielettömän hieno kontakti. Sitten en tokikaan vapauta koiraa, olen selkeästi liian innostunut käyttämään aivoja.. Sitten sylkkäri mikä sujui, jonka jälkeen mun piti olla kolmiossa ja lähetys esteelle onnistui, kuten myös siinä olevat kuviot ja esteet. Putken jälkeen tuli sitten ongelmia tuolla jo tutulla esteellä, Pongo oli epävarma ja ei hypännyt, mutta kun hyppäsi niin palkkasin ja hyvä niin! 

Vika klippi meni hyvin, paitsi kepeille sitten tuli sekoilua kun olin liian kaukana ja homma lopetettiin onnistuneisiin keppeihin, eli mentiin siitä vaan takaisin tekemään kepit onnistuneesti loppuun. Itselle jäi treenistä myös hyvä mieli, vaikka virheitä sattui niin nyt hyvin niitä itse tajuaa ja osaa sitten kiinnittää huomiota jatkossa.Selkeästi on vähän vaikeeta nyt treenata näin paljon ohjauskuvioita radalla ja se ehkä syö vähän tuota intoa sekä vauhtia. Se sitten näkyy mun jäätävänä rääkymisenä (:D) tuolla kentällä. Pääteltiinkin sitten, että treenaukseen tulee nyt ratojen sekä rataohjaustekniikoiden sijasta vauhdin kasvatustreeniä ja lyhyitä, yhden tai kahden esteen ohjauskuvioharjoituksia. Itsekseen voidaan sitten juoksennellä isompia ratoja, mutta nyt on Pongo tarvitsee erilaista treeniä kun aina rataharjoituksia. 

Eli tauon jälkeen Pongo palasi hanattelemaan tuonne, haluttiin nopea vauhtitreeni sille. Ohjaan sen ekassa klipissä nätisti A:lle ja hyvinhän se sen meneekin, palkkasin sitten kontaktille ja ihmettelin.. No videoltahan se on ihan selvä. Seuraavassa klipissä päästiin sitten jopa putkeen asti, mutta vastakäännöskohdassa sekoilin. Vika klippi on hyvä ja siinä päästiin koko suora kerralla kunnolla. Vauhtia saisi tulla vielä lisää ja mä en saisi ite jäädä odottamaan koiraa, vaan mun pitäisi juosta ite täysiä eteenpäin. Tästäkin päivästä ja treenauksesta viisastuneina jatketaan siis nyt toistaiseksi erilaisien treenien parissa. Pongo tarvitsee vauhtia radoille, joten lähdetään nyt tekemään enemmän vauhtitreeniä ja tosiaan niitä maksimissaan parin esteen tekniikkajuttuja. Musta Pongolla pitäisi olla kivempaa ja se ei vaikuta ainakaan näissä videoissa niin motivoituneelta tekemään... Syitä siihenkin pohdittiin, mutta tunnelma lässähtää ainakin kun se istutetaan alussa. Jatkossa tehdään enemmän lentävää lähtöä ja sellaisia, missä sitä pitää joku toinen alussa (ja mahdollisesti hetsaa). Haetaan jatkossa enemmän sitä hauskuutta tuonne radoille!

Käytiin sitten loppuverkkalenkkeilemässä Kaken ja Karon kanssa vielä metsässä, kuvailin vähän koiria siinä samalla. Käytiin mukavan pitkä lenkki, varmaan 45 minuuttia kun käpsyteltiin hitaasti ja koirilla ainakin oli taas mukavaa. Teki itsellekkin palauttelu hyvää eilisen kahvakuulan kanssa heilumisen jälkeen, kun Pop Dog oli taas järkännyt Kuulajussin pitämään meille tehokasta kuulatuntia! 
Tällaista tälläkertaa, katsotaan millon palaillaan taas. Ei olla sovittu vielä tulevia treenejä, mutta viimeistään varmaan ensi viikon alussa sitten taas jatketaan treenauksien parissa. Nyt tekisi kyllä varmaan Pongolle hyvää parin päivän vaparit treenauksista, on ollut taas aika paljon treenittävää tällä viikolla. :) 

2 kommenttia: