keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Tokopoko tulee sivulle, seuraa, ryömii ja ihmettelee kapulaa

Tänään oli tokotreenien vuoro ja vähän ensin mietittiin, mitä me ollaan edes tehty ja missä vaiheessa me ollaan. Pienen selvittelyn jälkeen päästiin kuitenkin aloittamaan ja toisaalta harppomaan eteenpäin, mutta jossain sitten junnaamaan paikallaan ja keksimään uusia ratkaisuja. Pikkukentällä oli vielä hyviä häiriötekijöitä, kun Haukkuvaaran väki kuvaili uusia mainoskuvia ja siellä oli koiria, ihmisiä, välkettä ja puhetta. Silti se ei oikeastaan kiinnostanut Pongoa!

Ensimmäisenä aloitettiin sivuilletuloilla, joissa oli ongelmana se, että Pongo tulee hirveästi käteen/nyrkkiin ottamaan nakkia. Mutta ei vaan tänään.. Siihen se vaan tuli törröttämään niin oikeaoppisesti sivulle kuin olisi aina tehnyt noin hienosti. 

Päästiin heti sitten vähän vaikeuttamaan tätä ja aloin liikkumaan vähän eteenpäin. Tämä oli vaikeaa, mun kävelytahti oli normaalia kävelyä hitaampi ja Pongolle ensin ehkä aiheutti vaikeutta se, että kun sen pitäisi istuuduttua ja se ei sitä oikein saanut tehtyä, eikä ehkä oikein ymmärtänytkään. Pitäisköhän mun alkaa käyttämään erikseen sivu sekä seuraakäskyjä? 

Aloin pyörimään normaalia kävelyvauhtia ympyrällä ja tää oli musta parasta "seuraamista" ikinä mitä tuo on esittänyt. Olin kyllä mielettömän tyytyväinen siihen ja hienosti pysyi katsekkin minussa. Palkkasin vaihtelevasti välillä parin askeleen jälkeen ja välillä useamman.

No toki ettei kaikki olisi niin helppoa, niin kapulan kanssa ollaan jumahdettu siihen leuan sivelyyn, mikä onkin yök ja ällöä. Anna siis naksutteli oikeista kohdista. Se ei tuntunut oikein toimivan, joten yritettiin sitten pelkkää silittelyä, mikä tuntui sekin ahdistavan. Koitin silitellä sitten jotenkin rennommin, eli olin kyykyssä ja Pongo mun vieressä makuultaan mikä oli selvästi parempi. Vaikeinta sille on nyt selvästi olla mun edessä "liki" asennossa, sivulla olossa sitä ällötti paljon vähemmän. Kotona pitäisi nyt tehdä jotain silittelyharjoituksia ja muutenkin treenata tätä enemmän. Ihmekkös jos ei edisty, jos tätä treenataan vain kuukauden välein... :D 


Videossa on vain joitakin pätkiä koottuna, ettei tule turhan pitkä video... mutta tosiaan ongelmana on se, ettei päästä eteenpäin siitä vaiheesta, kun pitäisi päästä leuan silittelystä etenemään.

Ja vielä loppukevennykseksi Pokemonin ryömintävideo, jossa se esittelee hienoa ryömimistä pikkuoravan höpöttäessä taustalla. Ei oo aina treenit pelkkää vakavaa pakkopullaa vaan välillä hömpötelläänkin! :D


2 kommenttia:

 1. Tuo onkin ihan hyvä idea seuruussa heittää nami maahan naksun jälkeen! Välttää sen, että koira alkaa tuijottamaan sitä kättä/hakeutumaan siihen käteen - kuten Nita tekee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! :D Vähän sain moitetta kuitenkin siitä, että heitän sen niin kauas. En ees oikeestaan ajatellut missään vaiheessa, että se olisi ollut helpompaa antaa esim kädestä. Toisaalta Pongo treeneissä on niin innokkaana, että syö helposti kädet samalla.. Ehkä ajattelin enemmän omia sormiani! :D

   Ja en tiedä näin aloittelevassa vaiheessa vielä, onko se mukavampi kun tulee pieni katko (mukava nakin saalistus) hommaan (vaikka seuruuta harjoiteltiin sivulletulon sijasta) kun vertaa, että kokoajan se tapittaisi tuossa vieressä. :) En tiedä sitten onko perää, mutta ainakin nyt kun ei tarvitse vaatia vielä pidempää pätkää niin musta toi heittäminen on ihan hyvä. Innokkaasti kun se kuitenkin palasi häntä tötteröllä suorittamaan seuraavaa tehtävää ;)

   Poista