keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Tiistairallyt ja keskiviikon ryhmäaksat

Eilen tiistaina taas rallytokoiltiin. Tälläkertaa meillä oli treenauksessa jo pienet radatkin! Alkuun aloitettiin treenaamalla eteentulemisia, eli meillä "liki" tulemisia. Ne meni hyvin, Pongo pomppasi turhan innokkaasti ja pitäisi se saada pysymään jopa kauempana. Koomista, koska alkuun Pongosta oli niin vastenmielistä tulla mun luokse. Nyt se hyökkää oikeen kiinni ja mun pitää nostaa käsi leukaan ja palkata kun se istuu nätisti. Ohjaaja eli Oona vielä koitti Pongon kanssa ja Pongo ei millään suostunut sillä tulemaan yhtä lähelle. :D Huomasi, että kyllä se suostuu vaan oman mamin kanssa työskentelemään... Sen jälkeen seuraamista ympäri kenttää ja se meni hyvin! Vähän kyyläili välillä muita, mutta tiukasti vaan kielsin ja käskin sen keskittyä muhun.
Kuva (c) Karoliina Savolainen

Meillä oli treenissä pieni rata. Ekassa oli kyltteinä 1. istu, maahan, sitten siirryttiin seuraavalle kyltille 2. käänny vasemmalle (eli 90 asteen kännös) ja 3. 360 astetta oikealle (eli koira menee ulkoreunaa) ja sitten viimeiseksi 4. spiraali. Pongolla vähän rakoili motivaatio ja sitä joutui aika paljon houkutella. Oltiin kyllä tehty jo aika paljon rankkoja juttuja, mutta kunnon kehumisella ja nakituksella siltä sai kivojakin pätkiä. Muut koirat olisi kyllä olleet paljon kivempia kun minä. Tärkeintä oli treenata niitä kylttejä! Mentiin kuulemma liian lähelle kylttejä, eli pitää kyllä nyt itselle pistää mieleen se oikea kohta suorittaa kyltti.

Mentiin myös toista pikkurataa, missä oli kyltit 1. istu siitä mentiin seuraavalle kyltille 2. käänny oikealle ja siitä jatkettiin 3. täyskäännös oikealle ja lopuksi vielä vaikein kylteistä eli 4. istu, eteen, istu. Viimeinen kyltti oli hankala, mutta sujui hyvin kun opasti kädellä aika pienesti. Ei tarvinnut mitään mega-apuja ja tuli hyvin "liki" asennosta myös sivulle, vaikka se on meille aika vaikeaa kun ollaan harjoiteltu ns. vanha pk sivulletulo eli koira tulee takaa, mutta näköjään se tulee kivasti myös tosta edestä takaisin sivulle. Mutta onhan se aika hankalaa noin isolla koiralla, varsinkin kun Pongo ei käänny kauhean näppärästi kun se on niin jättimäinen.


Jäi kyllä ihan hyvä mieli, motivaatiota pitää nostaa ja tehtiin jopa ehkä liikaa! Olisi ollut hyvä pistää Pongo välillä tauolle jonnekkin, mutta ei pystynyt ja tehtiin aikalailla kokoajan tehtäviä. Välillä pidin kyllä omatoimisia taukoja, koska eihän Pongo olisi muuten jaksanut välttämättä muhun keskittyä. Kaikenkaikkiaan oikein mukava kerta ja oli kiva koittaa ihan rataakin jo! Nyt vaan pitää oppia oikea kylttien suorituskohta, eikä mennä liian lähelle niitä. Kuva (c) Karoliina Savolainen

Tänään eli keskiviikkona sitten palailtiin agilityn merkeissä. Mukana oli kasvattaja, Karo sekä Iita, eli meitä alkaa olemaan jo ihan hyvä sakki koossa. Mä tulin vähän myöhässä, koska oli ollut aamulla menoja ja muut oli jo kerennyt alottaa. Tulin paikalle pyörällä ja oli kyllä ihana ilma pyöräillä, oikein keväistä! Pongokin sai hyvän alkulämpän kun hölkötteli vieressä ja niin voitiin aloittaa heti kun tultiin, kun koira oli jo vertynyt. Rata oli aika vaikea ja ainakin mulle siinä oli paljon hankalia juttuja! Huomaa, että oli vaikea tehdä "ensimmäisenä" eli kun en ollut nähnyt muiden suorituksia ja piti vain tuolla suoriltaan tekemään rata. Aina ennen oon saanut tehdä muiden jälkeen vasta ja se on ollut ehkä mulle helpompaa... On saanut sulatella rataa. Kumartelen aika paljon kun tulee joku vaikea ohjauskohta.. Huvittavaa. :D

 Ja Karo ihanainen taas meitä kuvaili, kiitos kiitos. :)
Tässä videossa toi lähtö oli jo ihan hyvä, ohjaan väärältä puolelta putkeen... No kepit menee hienosti ja sitten vaan yksinkertaisesti unohdan radan kun en ole opetellut sitä tarpeeksi hyvin. Tässä kuitenkin musta muuten ihan toimiva pätkä ja mentiin kepitkin nyt pitkästä aikaa ohjureiden kera.
Tässä päästiin jo sitten vähän pidemmälle. Ihan hyvä aloitus taas ja nyt jopa oikealta puolelta osasin ohjata putkeen. Sitten kepeille ja siitä muistin jopa radan nyt tuonne asti. Tuo suora menee ihan hyvin sekä putket, mutta sitten tuon esteen jälkeen olen ihan myöhässä ja hukkaan koiran.Sittenpä otettiinkin uudestaan siitä kohtia missä rupesin sekoilemaan. Nyt sain koiran mukaan ja päästiin okserille, mistä Pongo lähtikin hienosti putkeen. Siinä kasvattajan piti kannustaa mua juoksemaan eteenpäin kun itse olisin unohtanut liikkua.. Sitten tuli vähän heikonlaista ohjauskuviota ja lopulta homma menee ihan plörinäksi kun en osaa koiraa työntää tuohon A-esteelle. 


Sitten koira hetkeksi autoon (ei ollut vapaana häkkejä) ja tauon jälkeen palattiin vielä sitten tuosta jatkaen. Mentiin A-este, josta jatkettiin sitten vähän ratakuviolla. Kepeillä se törmästi ohjureihin (?) ja mutta meni sitten oikeasta välistä. Hienosti meni tuo suora, mutta renkaalle se ei mennyt.. Ekalla kerralla taisin olla liian kaukana ja kertoa tehtävän turhan myöhään ja seuraavalla varmaan taas hätäilin. Muuten oli kyllä musta ihan kivaa menoa ja jäi kiva mieli. :)
Sen jälkeen taas pyöräiltiin kotiin ja Pongo oli niin väsnä, ettei jaksanut edes vastaantuleville koirille räyhätä. Yksi mutka ennen kotoa vastaan tuli kuitenkin shetlanninponi (mitäh???) ja sille Pongon piti haukkua. Hiljensin sen kuitenkin välittömästi, koska en halunnut, että se pieni ratsastaja sieltä tippuu. Harvemmin täällä enää ratsukoita kulkeekaan, eli kyseessä  siis tämmönen aika lähellä kaupunkia oleva omakotitaloalue. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti