perjantai 28. helmikuuta 2014

Poppareiden perjantai

Tulipa hyvään sauma, kun liityin Pop Doggiin (koiraharrastusseura) kaksi viikkoa sitten, heti on jotain seuralaisille järkättyä ohjelmaa!  Nimittäin tänään oli seuran järjestämä "Poppareiden perjantai" eli siis rataharjoitus. Valittavana oli joko hyppyrata tai sitten rata kaikilla esteillä. Ihannetilanteessa olisin halunnut tehdä radan missä olisi kaikkia muita esteitä, paitsi A, puomi ja pöytä. Mutta nyt kun oli valittavana joko hyppäri tai kaikki esteet, päätin (yhdessä kasvattajan kanssa) mennä pelkän hyppärin kunnon kisamoodilla ja oikeasti harjoitella kisatilannetta alusta loppuun, eli ei namilla palkkausta missään vaiheessa, ei edes alussa tai lopussa. 

Mulla on tapana jäätyä ja jännittää kamalasti kisatilannetta, joten tekee hyvää munkin hermoille päästä harjoittelemaan "kisaamista". Johtuu varmaan siitä, kun oon hirveän kilpailuhenkinen ja haluan aina voittaa, joten tekee hyvää päästä kisaradalle ilman paineita sijoituksista tai muista sellaisista. Vieläpä kun on kokenut ohjaaja Julia siinä opastamassa, jos meneekin mönkään. Kohtahan mun ja Pongon nimittäin pitäisi olla kisakunnossa ja kisaamaan ei opi kuin kisaamalla. 


Rata oli siis tänään tällainen:Ratapiirros (c) Pop Dog ry 

Rimat pyysin 40cm korkuisiksi ja pituuteen neljä palaa, eli ihan semmonen perus hyvä. Sanoin, että koittaisin mennä kuin kisoissa ja tulinkin radalle niin kun olisin kisoihin menossa ja jätin juuri nakittamatta istumisessa ja vaan mentiin. Kommenteiksi sain, että käskytän aivan turhia "tähän" käskyjä ja yritän hallita Pongoa liikaa. Pongo on kuulemma tottelevainen ja mun ei tarvitse pelätä, että se karkaa multa mihinkään. Mun pitäisi jättää turhat tähän käskyt pois ja huutaa mielummin esteiden nimillä ja antaa mennä ja antaa mennä tiukkismenon sijaan vähän enemmän rallatellen, koska Pongo on kuulemma hyvin hanskassa. Sitten lisäksi sekosin tossa kuudennellatoista esteellä ja lopetin siihen kun en tiennyt mihin mennä, omana huomiona mun olisi ehdottomasti pitänyt palkata heti eikä viidentoista minuutin päästä. Putken jälkeen ysiltä kympille olisi voinut yrittää tehdä vähän nätimmän tien... Ja kumarrella vähemmän Hänen Ylhäisyydelleen kesken töiden!
Seuraavalla radalla keskityin huutamaan vain järkeviä juttuja ja musta mun ohjauskin parani huomattavasti ja radasta tuli siistin näköinen. Olen tosi tyytyväinen rataan, vähän lipsui taas ysiltä kympille Pongon kaari aika isoksi, mutta nyt muistin niistää paremmin ja loppurata meni aika näpsäkästi. Kuudestoista este meni väärinpäin ja Julia taisi siitä huutaakkin, mutta jatkoin vaan loppuun ja musta toi rata olikin hieno. Olen tyytyväinen tähän, musta tämä oli juuri meidän tasoinen suoritus. 

Sen jälkeen Julia halusi vielä, että teen alun pätkää niin, että otan vastaan putken toisesta päästä ja keilaan Pongon putken päähän sisään. Kuulemma voisin harkita myös tällaista ohjausta alkuun! Pitää vain katsoa, että Pongon linja muhun on esteen läpi eikä esteen vierestä. Pitäisi harjoitella myös, että se lukitsee esteet ja hyppää ne kun ne on naaman edessä. 

Toisessa treenissä sitten piti mennä se kuudestoista este oikeinpäin ja lopulta kunnon vääntämisen jälkeen kyllä me se saatiin menemään. Pongo ehkä tuntui jo hieman tylsistyvän, mutta nätisti teki loppuun asti. Hieno Pokemon! Oli tuo kohta mulle kyllä yllättävän hankala. Loppusanoiksi vielä Julia sanoi, että huomaa meidän kehittyneen ja meni kuulemma hienosti. Jäi ihan hyvä mieli ja oon kyllä samaa mieltä kaikesta, yritin hallita liikaa ja olla liian perfektionisti ja lopultahan se osuikin omaan nilkkaan... Sekä tietty radat voisin opetella kunnolla. Mutta tulipahan juostua ja oli hauskaa!

Tarkkasilmäisimmät varmaan videoilta huomasivatkin, että Pongo sai tänään uuden treenilelun! Tuommoinen pallo, hintaa oli 12 euroa Faunattaresta. Tykkäsi se kyllä sitä repiä, mutta ehkä se oli turhan epäkätevä ottaa tuolta takataskusta pois... Mutta aion silti käyttää tuota treenileluna, vaikka sitten loppupalkkana, kun Pongo siitä tykkäsi!
Nyt sitten viikonloppu hölläillään tai ollaan maksimissaan rallytokon merkeissä. Uusi vapaakortti tulee myös ostoslistalle, että päästään myös maaliskuussa treenailemaan ja kehittymään!

4 kommenttia:

 1. Mitä mitä mitä, mikä se tämmönen Poppareiden perjantai on?! Minen oo kuullutkaan. Mistä noita Pop Dogin järjestämiä ohjelmia näkee? Missä ihmeessä esim tästä poppareiden perjantaista on ilmotettu? Jos nyt oikein ymmärsin niin 10e jäsenmaksu ei ois ollenkaan paha hinta jos sillä pääsee tekemään sillon tällöin (viikottain?) kunnon ratatreeniä valvovien silmien alle.

  Niin ja Pongo on kyllä tosi taitava! Se nimenomaan on hirmu kuuliainen ja kiltti radalla :) Samaa mieltä Julian kanssa eli jätät kaikki turhat huutelut pois (kannustaa voi, mutta juurikin nuo tästässät) ja laitat töppöstä jalkojen eteen! Ja tosiaan vauhdikkaat rallatteluradat vois hyvinkin tuoda lisää vauhtia teille kun Pongo tosiaan niin kuuliaisesti kuitenkin tulee sun ohjauksiin, että turha niitä on liikaakaan jankata. Keposesti ootte kisoissa jo tänä vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nyt oli vaan tollanen kertaharjoitus ilmeisesti, mutta PopDog järjestää tosi usein kaikkea hauskaa ja on tosi aktiivinen seura, esim on ollut mätsäreitä, agiepiksiä, koirafrisbeetreeniä... Ja PopDogilla on jäsenten oma suljettu fb ryhmä, jossa ilmoitetaan kaikista tapahtumista. :) Täähän oli siis pelkästään jäsenille, mutta osa on ihan kaikille (esim mätsärit).. Ja suosittelen kyllä PopDoggia!

   Me ollaan kisoissa jos vaan saadaan kontaktit ja kepit menemään... Kyllähän nää hyppäri tai putkieste radat on aina meiltä sujunut:D

   Poista
 2. Meillä on treeneissä aina mukana samanlainen pallo, Ekasta se on ihan paras kun siitä saa helposti kiinni, sitä voi lussuttaa ja repiä iigan hulluna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Erityisesti kun kierrokset nousee niin tosta tulee ihan mahtava ja sitä on kiva repiä :) Pongo saa tosta kunnon puruotteenkin, muuten saattaa ottaa turhan hellästi leluista kiinni.

   Poista