torstai 27. helmikuuta 2014

Pikakertaus ratapätkiä

Tänään taas sitten hieman aksailtiin, vähän huomista ratatreeniä ajatellen. Käytiin läpi siis kepit sekä keinu radan seassa sekä A-este. Kysyin vinkit ja esteet mitkä saan suorittaa radalla huomenna.. Eli A-este ja puomi on sellaisia, mitä en suorita, mutta muut esteet voin suorittaa. Keinunkin, mikäli siihen pääsee helposti suoraan tai helposti valssaamalla. Kepeille otan pari ohjuria taas, eli alkuun ja loppuun, muuten sitten muut esteet ihan normaalisti, pitää miettiä ehkä kuinka korkeita rimoja haluan hypyttää... voi olla, että mennään kuitenkin esim. medirimoilla tms huomenna, kun on jo kaksi aksapäivää takana. Kivaa päästä vähän nyt Julian silmän alle, kun käytiin hänellä jatko2-kurssi ja nyt sitten saa mielipidettä, ollaanko esim. kehitytty jo siitä ryhmästä! Meitä videoi tänään Iita, kiitoksia superisti!

Tänään tehtiin siis ekana aika simppeliä treeniä, eli halusin vain Pongon ekalla kerralla hyvin kepeille. Ei onnistunut. Mutta seuraavalla kerralla onnistui ja jätettiin siihen, ei turhaan mennä miljoonaa kertaa keppejä kun niistä menee sitten into. Pongon tekniikka musta alkaa jo näyttää kepeillä vähän paremmalta ja se menee jo aika mukavalla temmolla eteenpäin ja on löytänyt jo rytmiäkin tohon hommaan! Keskityin tossa myös ohjaamaan sen hyvin pussille, sen ei pitäisi olla vaikea este, mutta en halua yhtään epäonnistumista varmoille esteille. Mentiin kaksi toistoa ja sitten riitti tuota juttua.

Seuraavaksi sitten otettiin A-estetreeniä, jossa meni paljon enemmän aikaa mitä haluttiin. Jouduttiin oikeasti menemään tossa monesti tuo A-este (tuossa kaikki kerrat, yhden taisin ottaa pois) ja musta viimeisellä kerralla tuli oikein hyvä lopetus siihen. Selkeästi A-este ei ole hanskassa, mitä siinä lopussa pitäisi tehdä. A-este vaatii nyt vaan treeniä ja harjoittelua, että tuosta kontaktiosuudesta tulisi Pongolle selkeä. Nyt sitten aion jatkaa tuota harjoittelua kohtalaisilla toistoilla ja joka kerralla mennä palkkaamaan Pongon 2-2 asentoon ja mahdollisesti nostaa sen siihen takaisin, jos nousee pois ilman lupaa. Mutta tokikaan mitään järkyttäviä toistomääriä ei A-esteelle voi tehdä enkä aiokkaan tehdä, vaan esim. joka kerta kun hallilla käydään niin kerta tai pari A-esteellä, eikä tosiaan mitään joka kerta todella montaa toistoa putkeen, Pongo on kuitenkin aika raskas ja iso koira, joten ymmärrän A-esteen tuoman rasituksen. Se on onneksi kuitenkin kuvattu terveeksi. Samaa treeniä aion toteuttaa myös puomilla, joten näitäkin esteitä voi vaihdella, eikä joka kerta mennä A:ta vaan välillä myös puomia.

Tämän jälkeen sitten vielä haluttiin tehdä pikkupätkä, mihin tulee radan sekaan keinu. Siinä siis alussa ohjasin putkeen (ei näy videolla), josta sitten renkaalle (johon tälläkertaa jopa osasin ohjata heti ensimmäisellä kerralla oikein) ja siitä esteelle josta suoraan keinulle. Tarkoitus oli jatkaa putkeen keinun jälkeen, mutta mielenhäiriössä kaivoin nakin taskusta ja heitin sen siitä. Palkkasin siinä sitten kehumalla ja riehumalla ja lelulla ja lopetettiin tosiaan tähän. Yksi hyvä toisto saa riittää aina, jos mukana on keinu! Ainakin näin vielä alussa. Se meni aika hitaasti nyt taas tohon keinulle, mutta ehkä jossain vaiheessa voin lisätä omaa tempoani, joskus hamassa tulevaisuudessa. Nyt pääasia on vain se, että se menee noin nätisti keinulle ja suorittaa sen oikein sekä turvallisesti, eikä pelkää. Huomatkaa myös, että kasvattaja tulee jo kauempana, kuitenkin henkisenä tukena.

Treeneistä jäi kyllä hyvä mieli, mieltä lämmittää aina onnistunut keinuharjoitus! A-estetreeni kesti musta turhan kauan, kun huomenna on kuitenkin rataharkka luvassa, muuten kyllä noi harjoitukset oli nopeita ja simppeleitä ja muita ei jääty jauhamaan, paitsi sitä A:ta. Sitä nyt vaan ei voinut jättää mihinkään huonoon kohtaan, pitää aina osata lopettaa mielummin liian aikasin hyvään toistoon kun jäädä jauhamaan liian pitkäksi aikaa ja aiheuttaa siten epäonnistumisen. Mielenkiinto pysyi hyvin yllä, eikä musta Pongo väsynyt liikaa. Tuossa A:lla kyllä huomasi koirassa jo pientä turhautumista, mutta yritin palkata parhaani mukaan superhyvin.

Pongo saakin sitten lepäillä huomisen harkan jälkeen ja rennosti kotitokoilla viikonlopun, ensiviikolla voipi olla, että Pongon "ohjaksissa" nähdään lainaohjaaja ja voipi olla, että itsekkin koitan agiliidellä jonkun toisen hauvan kanssa... ;)

4 kommenttia:

 1. 2o2o-asentoa voit vahvistaa (ja kannattaakin) ihan muuallakin kuin aksahallilla esim jonkun portaan avulla :) Ja mä oon kuullu, ettei kannattaisi palauttaa koiraa kontaktille kun se on koiralle sitten kuitenkin eri liike kuin mennä kokonaista estettä. Eli jos tulee kontaktilta läpi niin otat vaan alusta kokonaan uusiksi. Ja koiralle joku "hups" kun tekee väärin.

  Mä ehkä vedättäisin sen alas muutaman kerran oikeaan asentoon eli joko jäät itse kontaktin alaosalle namien kans pysäyttämään koiran tai siellä on joku toinen palkkaamassa. Tai jos namikuppi toimii A:n juurella. Nyt kun katsoin videot myös äänen kanssa niin musta tuntuu, että sä vähän painostat sitä sun "kiipee" käskytyksellä ja sillä se jää himmailemaan sinne ylös. Yksi käsky pitäisi riittää kyllä jos se on opetettu 2o2o-asentoon ylipäänsä "kiipee" käskyllä. Testaa ensi kerralla mitä tapahtuu kun annat vain yhden käskyn ja olet muuten hiljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä vinkkejä! Mä tosiaan sain neuvoksi palauttaa koiran kontaktille. Kun mulla on ollut namialusta (kasvis sanoi että pitäisi olla muutaman kerran taas palkka tuolla odottelemassa) mutta se ollaan häivytetty sitä.. Jäljellä on enää toi pikku palanen. Tuossahan on joissain pätkissä markkeri, ei oo siis tarvinnut siihen enää edes nakkia.

   Mä en suoraan sanoen tiedä mikä on paras tapa meille, joten teen vaan niinkun kasvis käskee ja parhaaksi näkee. :D

   Poista
  2. Juu, namialustalle palkkaa vaan. Joku siellä pitäis kuitenkin olla vetämässä sen koiran alas. Jotkuhan vedättää ihan vauhdista lelullakin, mutta sitä en tiedä miten toimiva tapa se on. Mä luulen, ettei sille välttämättä tarvi edes montaa toistoa tehdä niin että se jää oikeaan asentoon kunnes se sen taas hoksaa.

   Eikä sitä parasta tapaa tiedä muutakuin testaamalla :)

   Poista
  3. Onneks mun puolesta ajatustyön hoitaa kasvattaja, kun hänellä on Pongon mummo ja äiti opetettu kontakteille samalla lailla :D

   Poista