keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kaksin aina kaunihimpi

Pongon ja pikkusisko Murun (Acting Top Notch) yhteiselo on sujunut oikein mukavasti! Ensin ne meinasi sisällä vain riehua, mutta nyt toi riekkuminen on aika minimissä ja noi leikkii oikeastaan ainoastaan enää ulkona. On ollut kyllä taas hauska kokeilla kahden koiran "omistamista" kun kaikkialla onkin mukana yhden koiran sijasta kaksi! 

Kaikenlaiset asiat tuntuvat taas vähän vaikeammilta: autosta ulos tulo (ettei kukaan tule sieltä ennen aikojaan), lenkittäessä vapaana pito ja lenkitys yleensäkkin (hihnat menee solmuun ja koirat menee erisuuntiin), mutta onneksi molemmat on tosi helppoja koiria niin ei ole kauheasti joutunut näiden kanssa päätä vaivata. Ainoastaan Pongoa uskaltaa pitää normaalisti vapaana esimerkiksi lenkeillä, Murua en pidä kuin metsässä tai suljetulla alueella, koska se ei ole mun koira (jos jotain sattuisi) ja ilman nakkia sitä voi olla vaikea kiinni. Metsässä ollaan käyty siis aina parin nakin kanssa, että varmasti saan molemmat hauvat kiinni. 
Tänään käytiin hallilla. Sain luvan käydä treenaamassakin Murullakin, joten ajattelin nyt kokeilla sitten toisenlaisellakin koiralla nyt kun on mahdollisuus! Tein Pongon kanssa pientä radanpätkää matalilla 15-25cm rimoilla. Tein väleihin vähän ohjauskuvioita ja hain vain lähinnä semmoista hauskaa hömppäilyä ja helppoa radantekoa. Oli mukavaa. :) Loppuverryttelylenkillä aksahallin pihassa
Tehtiin sitten loppuun keppejäkin, laitoin taas kaksi ohjuria, yhden alkuun ja toisen loppuun. Tein niin, että Pongo hyppäsi viiston hypyn ja siitä kepeille. Jos ohjaus kepeille oli huono, niin Pongo meni sekaisin välistä, mutta kun tarkasti asetin sen istumaan suoraan linjaan nenä "sisäänmenoaukkoa" kohti nini rupesi homma toimimaan ja tehtiin kymmentä keppiä. Pongo osas taas tehdä hienosti, ite jäin tarkoituksella taaemmas kannustamaan ja huutamaan kepitkepitkepit ja viimeistä väliä kohti sitten siirryin lähemmäksi ja heitin palkkanakin suoraan eteenpäin. Meni myös vain yhdellä ohjurilla pari toistoa, että vain lopussa oli ohjuri. Silti hakeutui oikeaan väliin (ensin vähän hapuili, ei meinannut uskaltaa mennä) mutta kun pääsi sisään niin homma toimi hienosti. Ollaan edistytty, hyvä minä ja ennenkaikkea hienoa Pongo!

Pongon treenaamisen jälkeen otin sitten Murun. Siellä oli se valmis rata, jota ei saanut purkaa, mutta en viitsinyt tehdä niin monimutkaista rataa Murun kanssa, koska se ei ole agilityä vielä kauhean kauan harrastanut ja en ole sen oma ohjaaja. Tehtiin siis aika suoraa linjaa hyppy-muuri-putkeen (estekorkeus myös ~20cm) ja palkkasin putkenpäähän heittämällä nakinpalan eteenpäin. Murulle tuli vain pikainen treenaus, ehkä 5 minuuttia, mutta se oli hieno! Suostui hyvin tottelemaan mua ja teki kivasti mun kanssa töitä ilman mitään mutinoita. Se oli sellaista minun juoksutusta oikeastaan ja oli hauska, kun Murua piti joissain kohdissa ohjata perushypyille paljon enemmän kun Pongoa. Vähän erilaista aksaamista kun aina vaan oman koiran kanssa, kivaa! Pitäisi ehkä joskus tehdä koirienvaihtotreenit ihan vaan ohjaajan kannalta, että oppisi ohjaamaan erilaisia koiria. :D


Ja näin aktiivisia hauvoja täältä löytyy tän päivän hulinoiden (aamuriehuminen takapihalla, kunnon reippailulenkki sekä agility) jälkeen. Taidetaan kaikki ottaa pienet päikyt ja vielä kävästä pihalla tänään. Huomisen treenailuista en tiedä, toisaalta tekisi mieli käydä treenaamassa Pongon kanssa samoja juttuja, mitä tehtiin rallytokotreeneissä, hallilla (sivulletulot, seuraamiset, peruutus, venyttely). Venyttelytreenejähän hyödynnin jo tänään molempien koirien kanssa ennen aksan treenaamista! Tälle illalle voisi kyllä ehkä vielä kerrata Pongon kanssa kapulaa, sitä ei olla hetkeen (viikkoon?) taas edes vilkaistu!


ps. Käykää vastailemassa sivupalkissa olevaan kyselyyn, että mitä haluaisitte blogiin lisää! Mielelläni toteuttelisin blogin sisältöä siihen suuntaan, että sitä olisi mielenkiintoista lukea. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti