perjantai 14. helmikuuta 2014

Bye bye beibi sekä itsenäiset iltarallyt

Pongolta lähti eilen päivällä tyttökaveri pois, yhyy! Kasvattaja kävi hakemassa Murun kotiin ja hieman haikein mielin sitten annoin sen sille takaisin. Kyllä jotenkin alkaa itsellä nahkanarttukuume kasvamaan, onhan tuo uroskin ihan mukava, mutta kyllä narttukin varmaan tässä menisi. Ehkäpä sitten kun Pongo on valmiimpi ja vanhempi ja fiksumpi, tähän tilanteeseen en vielä viitsisi toista koiraa edes ottaakkaan. Pentukuume on kyllä valitettavasti krooninen... Eikä nää hoitokoirat sitä koskaan helpota! Kun on niin paljon asioita, mitkä Pongo on opettanut ja mitä tehdä pennun kanssa eri tavalla, miten Pongon kanssa olen tehnyt. Näitä oivalluksia saakin tulla vielä paljon, ennenkuin seuraava koira meille tulee...Muru viekussa kippuralla :)

Eilen sitten vielä Pongon kanssa iltatokoilua hieman Murun lähdön jälkeen. Halusin tehdä vähän samoja juttuja, mitä tehtiin siellä rallytokossa tiistaina, eli sivulletuloja molemmin päin, seuraamista, peruuttelua ja sitten vielä vähän venyttelyä. Karo oli kuvaamassa meitä jälleen ja saatiinkin tälläkertaa oikein hienoja räpsyjä, suuret kiitokset Karolle kuvauksesta! :) 


Sivulletuloja tein ensin ihan, että Pongo sai tulla vierelle. Sillä oli oikein mukava innostus päällä, kiva että välillä sitäkin oikein kiinnostaa tehdä. Viereisellä kentällä oli pentukurssilaisia(?), mutta se ei silti kauheasti niistä välittänyt. Sivulletulot oikealle puolelle menee aika hyvin, vähän joutuu neuvomaan mistä kohtia sitä piti tulla. Kun koittaa oikeaa puolta, on se tosi paljon hankalampaa ja otin välillä avuksi hihnan. Pongo kun joskus lähtee haahuilemaan jos ei osaa tehdä. Nakin kanssa meni oikeakin puoli hyvin, mutta haluaisin, että se osaisi pian hakea jo ilman kättä, jonka sisässä on nakki, niin sivulle. Täytyy pikkuhiljaa yrittää päästä siihen asti.


Seuraamista suoraan koitin myös ja se oli ihan kohtalaista. Pongo oli molemmilla puolilla aika kaukana musta, mutta tälläkertaa olin varmaan aika kumarassa taas, mutta en kiihdyttänyt niin paljoa mitä kurssilla. Pongolla oli kuitenkin intoa seurailuun, mikä oli hirmu kiva. Koitin seuraamista myös taas tuttuun tapaan ympyrällä ja se sujui ihan hienosti. Erityisesti vasempaan kierrokseen, että Pongo sää sisäpuolelle eli mun vasemmalle puolelle, seuraaminen sujui kyllä kivasti. Huijasin sitten Pongoa myös, että kävelin ympyrällä, muttakun se tuli sivulle, niin lähdin menemään suoraan. Ja sehän meni! 


Paljon paremmin musta se lähtee noin menemään suoraan, kun niin, että lähdetään suoraan. Tätä pitäisi harjoitella enemmän ja kun oikean puolen seuraaminen vahvistuu, niin myös niin päin. Ihannetilanteessa Pongo erottaisi molemmat puolet äänikäskyllä, nyt se tarvitsee aika paljon ohjausta, kun oikean puolen opettelu on aloitettu silloin, kun vasen puoli ei ole ollut vielä valmis. Ja työtähän se puoli vaatii vielä paljon! 


Noissa molemmissa kuvissa mulla on käsi taskussa, miksi? En tiedä, toivottavasti oon palkkaamassa, koska ainekaan mielestäni en seuruuta koiraa käsi taskussa (paitsi sitten kun oon kaivelemassa jo namia sille)


Peruuttamista tehtiin vain vähän, mutta musta se oli ihan hyvää. Tämä voisi olla kapulan kanssa hauskaa harjoittelemista kotona, vähän jotain muutakin kotona kuin pelkkää kapulaa. Sivulletulot kotona on ehkä turhan flegmaattisia, kun kotona ollaan aikalailla rauhallisissa merkeissä, myös treenaamisessa. Hallilla on hyvä treenata säpäkkyyttä vaativia juttuja, kun siellä työskentelymoodi on Pongolla (sekä kai itsellänikin?) ihan erilainen.


Huomaa kyllä, että näitä (rally)tokojuttuja pitäisi nyt alkaa viilaamaan paljon enemmän kuin vain kerta viikossa. Lisäksi meidän pitäisi alkaa harjoittelemaan myös paikkamakuuta (sekä toko että rallytoko), musta tuntuu, että enemmän ongelmaa tulee aiheuttamaan se rallytokon paikkamakuu. Siinä kun pitää olla ihan koiran vieressä.. Mutta tuli taas hyviä ideoita ja ajatuksia, miten tästä lähteä eteenpäin. Noi sivupuolet pitäisi erotella tosi paljon paremmin, musta tuntuu, että ne alkaa pian menemään koiralla sekaisin. Onneksi ensiviikolla pääsee varmaan taas kasvattajan silmän alle sekä rallytokotreeneihin. Nyt Pongolla alkaakin sitten vapaaviikonloppu, kun itse lähden kotimaanmatkailemaan. :)
Pongo 3 vuotta


4 kommenttia:

 1. Jos yhtään lohduttaa niin mun kaksi luokkaa kisannut rally-tokokoira ei osaa tulla sivulle oikealle puolelle, peruuttaa, eikä sen kanssa ole kertaakaan treenattu noita rallyn paikkiksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha :D No joo, mut se osaa tokoilla sentään! Poko ei osaa kun agikentillä sekoilla jonkun verran...

   Poista
 2. ratsastatko viel vikellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oon käyny epäsäännöllisemmin kiireiden (työt, koulu, Pongon treenaus) takia

   Poista