tiistai 28. tammikuuta 2014

Ratatreenillä

Tänään vuorossa oli ratatreeniä. Haluttiin tarkotuksella radalle kepit, koska halusin koittaa meniskö ne radan yhteydessä ja kuinka mukavasti. Muuten rata oli kiva aika perus rata, joka sujui mun mielestä ihan hyvällä tasolla. Semmonen hassunhauska harjottelurata viikonlopun jatpailuja varten.Eli alkuun tosiaan mentiin ihan tota keppikohtaa ja vähän oli hapuilua noissa kepeissä. Olin ihan liian edessä ja paineistin sitä, niin se ei osannut mennä niitä. Sitten kun olin taaempana passiivisempana, niin heti sujui paremmin. Muuten radalla se korjaili hienosti mun virheitä ja olin myöhässä ja mun äänet varsinkin oli ihan hirveän myöhässä. Rata oli kuitenkin musta yleisilmeeltään ihan siisti, vaikka pidän taas aika paljon outoa mekkalaa... Pongo on kuitenkin taas ihan superi ja hirveän kiltti ja haluaa miellyttää ja korjailee mun virheitä niin kiltisti. Loppuun otettiin vielä tota suoraa sekä noita ohjauskuvioita ja meni ihan ok. Alun leieröintivaihe oli liian heikossa vireessä meille vaikea ja leikkasin turhat kohdat pois, mutta pari kertaa alussa oli ongelmaa kun Pongo ei mennyt hypylle kun oli turhan heikko vire. Koira hetkeksi taukoilemaan autoon ja toinen koira treeniin. Pongo tuli vielä toisen kerran ja halusin koittaa keppejä, joka oli virhe. Vire oli liian heikko eikä kepit onnistuneet enää ilman hihnaa kun ne oli ihan tylsiä ja Pongoa ei yhtään napannut enää niitä tehdä. Mitä tästä opimme? Keppejä vain alkutreeniin ja ilman hihnaa ne voi olla vielä vähän liian hankalat. Keppitreenin jälkeen vielä tota pitkää suoraa, joka sujui nyt ihan hyvin. Tarkotuksellisesti mentiin se vähän eri tavalla ja jäi ihan kiva maku suuhun siitä.Joo eli mitäs tän päivän treenistä opittiinkaan? Kepit on vähän liian vaikeita meille vielä ja niihin pitäisi saada vaan lisää varmuutta. Niitä pitäisi vaan saada tehtyä enemmän ja tarpeeksi kovalla vireellä, eli jatkossa treenataan keppejä vain alkutreenistä, eikä koskaan enää lopputreenistä kun vire ei ole enää niin kova. Mun pitää myös kepeillä olla vähän jäljessä vielä tässä harjotteluvaiheessa, koska paineistan muuten liikaa. Loppukepeille hidastusta mielummin kun ainekaan kiihdytystä. 


Radalle mun pitäis opetella olemaan ajoissa, olla hölöttämättä kaikkea typerää. Toisaalta jos oon ihan hipihiljaa niin sekään ei ole hyvä, koska joskus kun oon ollut niin Pongolla on vähän tatsi mennyt ja se on ollu sillei 'höh mitäs tää nyt on' eli jotain fiksuja käskyjä voisi sanoa sekä innostusta, mutta ajoissa.


Kyllä tää ehkä pikkuhiljaa tästä joskus vielä.. :D Jatpailuissa nyt mennään varmaan pelkkä mölliluokka, ettei tule haukattua liian suurta palaa kakkua kerralla.

1 kommentti:

  1. Oothan huomannu, että ne jatpailut on joukkuejatpailut? Jäi sun edellisestä postauksesta semmonen mielikuva, ettet ehkä tiennyt :)

    Kyllä mä tekisin keppejä vielä ohjureilla tai verkoilla tai ainakin lyhyemmillä kepeillä. Tai sitten niin, että jaat ne kepit kahtia (eli kepit on peräkkäin mutta keskellä on väliä ennenkuin toinen pätkä alkaa) ja palkkaat keskikohdassa ja lopussa :) Ohjureiden kans ei tulis niin paljon mokia eikä koiran vire laske sen takia ja muistelisin että jossain videossa Pongo on ohjureitten kans pujotellu vauhikkaastikin ja oikein tahdittaen. Sais ehkä vähän enemmän innostusta koiralle noihin kepeille.

    Meillähän on vähän samaa, ettei into taho aina riittää kepeillä, varsinkaan jos niitä liikaa jauhetaan. Mä oon tosiaan tehnyt muutamat toistot alkuun lyhyillä kepeillä ja siitä sitten siirtynyt pitkiin ja aina kunnolla alussa hetsaten. Eikä tosiaan saa tehdä liikaa toistoja. Ja surutta oon laittanu ohjureita joihinkin väliin jos tuntuu ettei onnistu, varsinkin siinä vaiheessa kun se koiran pujottelutekniikka ei ollut vielä kunnossa. Tällä ainakin tosiaan syö sitä virettä se "hups ei menny oikeen, et saakaan palkkaa, otetaan uusiksi". Parempi helpottaa sitä tehtävää vähän koiralle.

    VastaaPoista