torstai 16. tammikuuta 2014

Hurjan hankalat kepit

Keskiviikkona päivällä agilitytreeniä ja mentiin pientä radanpätkää. Kopioin nyt kasvattajan blogista kuvan radasta kun itse en omista radanpiirto-ohjelmia.. Ja Karo taas myös kuvasi meitä treeneissä, kiitos!Treenissä oli taas mulla paljon mokia, lähinnä sitä etten taas ollut oikein tehtävieni tasalla kun tuli taas paljon uutta asiaa. Ohjasin aika paljon käyttämättä ääntä, joutui ehkä keskittymään niin paljon, ettei ollut aikaa kokoajan rääkyä Pongolle. Videolta ehkä välittyy paremmin tää meidän treeni kun mun sanoin, koska ite oon huono analysoimaan näitä ratoja ja muutenkin oon niin kujalla. Mutta vikaan radanpätkään 6-11 olin todella tyytyväinen meihin molempiin. :-)

Tän jälkeen koira hetkeksi autoon ja muiden koirat treenaukseen. Pongo meni toisena harjotuksena keppejä, jotka ei sujunu ihan niin kivasti mitä viimeksi. Ohjureillahan se on ihan super, mutta ilman niitä ei oikein osaa mennä. Paras tapa nyt on ehkä se, että apukäsi pitää hihnasta sitä ja ei vaan anna mennä vääristä väleistä... Tuntuu, että tähän kohtaan ollaan taas jumahdettu kun se toisaalta pujottelee, mutta sitten itsekseen menee hirveän hitaasti ja sekoilee erityisesti lopussa. Noh, pikkuhiljaa tää taas tästä!
4 kommenttia:

 1. Ootko treenannut kuuden kepin sarjaa? (Tai 6+6 niin, että palkka tulee molempien sarjojen jälkeen.) Toimii yleensä motivaationlähteenä. Ja ohjureita ei kannata välttämättä edes poistaa naps vaan, vaan häivyttää, yleensä koiraa kohtaan reilumpaa ja tällä vältetään epävarmuuden tuoma hitaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan treenattu pitkillä kepeillä sekä lyhyillä kepeillä. Ja keppejä ollaan muutenkin treenattu jo tosi kauan (yli vuoden) ja verkkoja on häivytelty yksi kerrallaan sekä ohjureita käytetty välillä ja häivytetty. Tälläkertaa koitettiin vaan mennä ilman verkkoja/ohjureita ja tuolla hallilla ei ole lyhyitä keppejä millä treenata. :-/ Meneehän se ne verkoilla ja/tai ohjureilla, mutta eipä siinä ole mitään järkeä niitäkään loputtomiin junnata kun musta tuntuu että alunalkaenkin ois mielummin pitänyt vaan opettaa kujalla...

   Poista
  2. Onks sulla mahdollisuus vielä vaihtaa kujiin välineiden puolesta? Tai 2x2-keppeihin (niihin oon itse ihastunut, koska siinä ei tarvita mitään apuvälineitä ja koiran motivaatio ja monta muuta juttua luonnistuu kuin itsestään)?

   Poista
  3. Siis on pitkät kujakepit tai pitkät normikepit tuolla.. Kasvattajan kanssa varmaan pohditaan että mistä suunnasta lähdetään tätä keppiasiaa harjottelemaan :)

   Poista