tiistai 14. tammikuuta 2014

Hämmennyksestä ymmärrykseen

Päivän hauskutukseksi tarvottiin mukavassa -15 asteen pakkasessa meidän kotoa Haukkuvaaraan. Matkaa oli 3,1 km ja puhelimen navigaattori arvioi suuntaansa kävelyajaksi 38 minuuttia, mikä piti suunnilleen paikkansa. Lähdettiin kolmelta kotoa ja takaisin oltiin aika tarkasti klo 17.

Hallilla treenattiin ensin pöytää. Ajattelin ihan ajan kanssa nyt naksuttaa ja tehdä asiasta mukavan. Menin lähelle pöytää oleskelemaan ja otin naksun käteen. Naksautin katseesta pöytään. Joka naksauksesta välitön nakinpala suuhun. Sitten pidettiin leikkitauko noin 5 naksautuksen jälkeen. Seuraavaksi menin itse lähemmäs ja vaadin ensin katsetta taas pöytään ja Pongo hoksasi aika pian myös ihan mennä pöydälle. Itse myös liikuskelin vähän siinä pöydän lähellä ja helpotin hommaa sillä. Taas noin 5 naksausta ja sitten leikittiin. Seuraavaksi sitten palkkasin vain pöydälle menosta ja otin noin 3 naksua. Naksautin myös pöydällä paikallaolosta kun itse liikuin. Muutama naksaus ja otin sitten Pongon kanssa juosten pöydälle. Vähän kynnet raapi hypätessä. Sen jälkeen lopetettiin hyvällä mielellä ja leikittiin. :)
Seuraavaksi sitten rengasta. Laitoin renkaan paikalleen ja Pongo säikähti renkaassa jotain räsähdystä. En kuitenkaan välittänyt vaan käskytin sen vain renkaalle helposti juosten vieressä ja sehän meni nätisti. Seuraavaksi sitten käskytin renkaalle ja itse sitten tein takaaleikkauksen. Ekalla kerralla Pongo oli ihan hämmennyksissä ja meni ohitse. Seuraavalla kerralla sitten kiltisti hyppäsi renkaan kun tein takaaleikkauksen. Tein toistoja noin viisi ja sitten taas leikittiin. Sen jälkeen tein uudestaan samaa harjoitusta, vaihdellen välillä puolta ja samanverran toistoja.


Lopuksi sitten mentiin pieni rallipätkä kun iso kenttä vapautui. Halusin loppuun jotain jeejeeolipashauskaa fiilistä koiralle mieleen, joten valitsin sieltä kaksi noin suorassa linjassa olevaa estettä, sitten tiukkaa kurvia oikealle ja lopuksi putkeen. Rimat oli jotain 30-40cm edellisten jäljiltä. Ekalla kerralla yritin tehdä kolmoselta putkelle valssia ja myöhästyin, joten Pongo meni ohi. Siitä huolimatta matka jatkui täyziä putkeen. Seuraavalla kerralla en vaihtanut puolta vaan hanatin itse sisäkaistaa ja Pongo ulkokaistalla ja kaikki esteet mentiin vauhdilla. Loppuun vähän leikkiä taas ja sitten pois. :-) 


Ihan kiva 20min treenaus ja siihen päälle reippaat lenkit. Jäi hyvä fiilis kyllä! Pöytä alkaa olee ihan hauska ja toi takaaleikkaustreenikään ei hämmentänyt liikaa, Pongolla pysyi myös kokoajan into tekemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti