keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Aamuaksailut

Startattiin taas aamulla aikaisin aksan parissa. Vuoroteltiin taas koirien kanssa ja välissä sitten autettiin ja kuvailtiin toisiamme. Mukana oli jälleen kasvattaja sekä Karo.

Pongon eka treeni oli keppien muistuttelua. Eka mentiin kepit ihan vain ohjureiden kanssa ja se meni hirmu hyvin. Karon poikaystävä hetsasi keppien päässä lelun kanssa, niin sai vauhtiakin siihen menoon. Testattiin sitten pitkät kepit ilman ohjureita ja nekin meni hyvin, mutta pientä sanomista oli vielä loppupäässä keppejä. Lyhyet kepit ois varmaan onnistunutkin ilman apuja. Mentiin sitten vielä keppejä ihan ohjureilla ja olin kyllä tyytyväinen, vauhtiakin saatiin mukaan!

Keppien jälkeen samoilla vauhdeilla mentiin keinulle. Se tuntui ihan hyvälle ja vielä helpommalle kuin viimeksi! :-) Otettiin ihan muutama keinutoisto ja sen jälkeen Poke lähti autoon odottelemaan. Keinulla ei nyt näkynyt sitä sellasta jukurointia siinä alasmenovaiheessa, vaan Pongo meni todella reippaasti. 
Taukoilun jälkeen sitten Pokemon pääsi radalle. Ongelmaksi muodostui - ylläripylläri - pöytä ja aionkin käydä naksuttelemassa pöydästä sille hauskan jutun sitten omalla ajalla. Radalla muita ongelmia oli muunmuassa puomin jälkeisen putken jälkeen ohjaus ja ääni... Ne riiteli vähän keskenään. Pongo tuli putkelta nenä ja katse kohti puomia sekä keppejä kun huusin jo 'kiipeekiipee' joten tottakai se sitten vähän hämmentyi. Siksi siinäkohtia tuli niin kamalasti virhettä.


Lopussa oli vielä vähän hankalia esteitä meille. Lähdin taas kiirustamaan liikaa edelle ja Pongo sitten taas jätti menemättä kun en odottanut sitä. Se oli myös jo aika väsy sekä läkähdyksissä, joten ei sitten oikein olisi jaksanut enää pomppia korkeita rimoja. Alennettiin niitä ja tehtiin loppuun vielä kunnon tsemppitsemppaus ja kyllähän sitten sai loppuun vielä vähän tiristettyä. Mun takia taas tuli liikaa toistamista jo väsyneelle koiralle, vaikka yritin oikein treenata radan niin että osaan sen heti. 


Jos voi ja pitää jotain hyvää mainita, niin se meni ekalla puomille ilman vastusteluja! Vaikka oltiin tehtykin keinuaiiks niin tälläkertaa se ei yhdistänyt niitä samaksi esteeksi. Joskus Pongo on kieltänyt puomille kun on luullut sitä keinuksi. Mutta, jotain onnistuu aina, jes hienoa! :) 


2 kommenttia:

 1. Hienosti menee! :) Ihanasti alkaa vauhtia olemaan kepeillä, en itse juuri tiedä miten ohjureiden kanssa mennään kun vasta Nitan kanssa opetellaan väli kerrallaan naksuttimella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pikkuhiljaa... :)

   No me ollaan treenattu ihan ekana kujalla, eli kaksi keppikujaa, joiden välistä koira menee. Sitä sitten vaan kavennetaan niin, että koira joutuu pikkuhiljaa käyttämään kroppaansa. No, sitten kun menin agin alkeisleirille+kurssille, niin siellä oli käytössä verkot ja välillä ohjuritkin. Ohjurit toimii samalla periaatteella kun verkot, eli ne vaan laitetaan ja sitten pistetään koira menemään. Pongolle sopii ehkä paremmin kujaopettelu kun verkoilla opettelu, koska verkoilla sillä kärsii liikaa vauhti. :) Nyt kun ohjureilla hetsasi niin meni kyllä mukavalla vauhdilla!

   Poista