keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Rataharjoittelua

Perjantaina käytiin vähän aksailemassa taas Haukkuvaarassa. Tälläkertaa teemana oli mennään kaikkia esteitä, eli oli suoraviivainen rata missä oli pituus, putkia, perus esteitä, rengas, muuri sekä pöytä ja muutama aika simppelihkö ohjauskuvio. Eli aika helppo rata. Olin tosi tyytyväinen Pokoon, eli se meni kaiken tosi ongelmitta! Se ei yhtään kytännyt pituutta, rengasta tai muuria. Rengasta vähän jännitin salaa, mutta kyllä kasvattajan opit selvästi on purrut ton renkaan suhteen ja nyt se menee kun vettä vaan. JEEEE!!


Ainoa mikä meillä oli nyt vähän kompastuskivi, oli tuo pöytä. Siis normaali pöytä on ihan ok, esim. jattilan pöytähän on hyvä kun siinä on sellanen epätasanen päällinen. Mutta tuolla Haukkuvaarassa pöytä oli vain maalattu, eli se oli tosi liukas. Parilla ekalla kerralla (siihen tultiin aika vauhdilla) niin Pongo jarrutti siinä pöydänpäällä niin että kynnet vaan raapi sitä pöytää vasten ja otin vaistomaisesti aina koirastakin vähän kiinni, ettei se lennä siitä pöydältä. Olisi ehkä pitänyt lopettaa ajoissa, koska vikalla kerralla kun Pongo hyppäs pöydälle ja jarrutti liian aikasin, se kolautti toisen takajalkansa ja selvästi pelästyi ja hämmentyi. Eikä suostunut menemään enää siihen pöydälle... Pienemmälle kuitenkin meni.
Uusia ongelmia meille taas. Ärsyttävää kun nyt on lähtötekijöissä kontaktit, varmaankin puomi, keinu ja uuutuutena taas pöydälle uudelleenopettaminen. Siis sen lisäks, että en osaa ohjata ja Poko tekee hirveän hyvin ja korjailee mun juttuja kun ohjaan päin prinkkalaa ja karjun perään kun se tekee oikein...


No ens kerralla katotaan kuinka paha trauma siitä pöydältä nyt tuli. Mä en kyllä yhtään tykännyt tosta vain maalatusta pöydästä, vaikka muuten Haukkuvaarassa onkin tosi hyvät esteet ollu! Ehkä se sopii koirille, jotka osaa mennä esteet oikein eikä oo tommosia niinkun Pongo, eli ei osaa mennä estettä, tulee siihen liian kovaa ja sitä ei oo menty sen kaa vielä tarpeeks. Ja sen lisäks traumatisoituu vielä kerrasta. Huoh! 
Nyt tulee ainakin viikon tauko aksailuun, kun itsenäisyyspäivältä on agit peruttu ja en oo ihan varma sitä seuraavasta viikosta, onko vaiko eikö. Palaillaan siis joskus ja viimeistään agiliitelyiden merkeissä!

4 kommenttia:

 1. Tosi harmillinen tuo pöytä! :( Kummalta kyllä kuulostaa pelkkä maalattu pinta, kyllähän järki sanoo sen olevan liukas etenkin kun iso koira tulee vauhdilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo kyllä vähän ärsyttää.. Eihän toi mee mitään miljoonaa mee (vrt. bortsut tms) mutta kuitenkin. Saatiin kasvattajalta nyt vinkki olla treenaamatta pöytää ja vaan toivotaan, ettei se osu kisoissa vastaan. Nykyään kuulemma harvemmin ei, kun ei oikeen pysty kellottaa sitä kunnolla ja ei oo sähköpöytiä.

   Poista
 2. Toivottavasti me ei koskaan törmätä tommoseen pöytään, eihän mikään koira voi pysähtyä vauhdista liukkaalla pöydällä. Ei oo mun mielestä kyse siitä, ettei koira osais suorittaa pöytää kun ei se nyt tarkotus oo nollavauhdista pöydälle hypätä. Voiskohan pöytä olla vielä jotenkin keskeneräinen eikä sitä oo viimeistelty loppuun? Mä en suostuis varmaan hyppyttään koiraa ollenkaan tommoselle pöydälle vauhdista.

  Mä en oo nähny vielä yksissäkään kisoissa pöytää, ei niihin kyllä törmää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niin ihan tommonen sen kuului olla. Kyllä siihen siis voi mennä eikä se mikään mielettömän liukas kuitenkaan ole JOS koira osaa hidastaa ennen pöytää eikä vasta pöydällä (kuten Poko). Mutta niin, kyllä mäkin sanoin, että eikös toi oo aika liukas niin kuulemma ei haittaa tai jotain. En tiedä.

   Ei tässä nyt muu kun harmittaa kun koira sai taas negatiivisia kokemuksia hallilta ja agilityyn liittyen. :/ Vaikka se muuten lajista hirveästi tykkääkin!

   Poista