keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Naks naks

Eilen ja tänään naksuttimen kanssa vähän kotitottista. Naksaus kun avaa suun ja ottaa kapulan suuhun, sitten yritin nostaa rimaa, että ottaisi vähän enemmän kiinni tai jopa hieman 'vetäisi vastaan', ei onnistunut eilen. Tänään sitten sain sitä vähän paremmin ottamaan hampailla, kehuin hirveästi!Eilen sivulletuloa ja hoksasi naksuttimen kanssa nopeasti, miten tulla itsenäisesti edestäpäin. Vaatii käsiavustuksen edestäpäin tullessa, takaapäin osaa tulla oikein. Pikkuhiljaa! Mutta alan olemaan tyytyväinen intoon sivulletulon kanssa.


Likitulossa naksautin siitä, kun istuu edessä ja kurottaa ylöspäin. Hoksasi sitäkin jo pikkuhiljaa paremmin naksun kanssa! 


Sitten perus istu, maahan ja seiso ja aika hyvin ja hyvällä vireellä niitä tekee jo! Joskus sattuu kyllä virheitä, mutta pikkumokia ainoastaan. Pääosin hyvin hallussa pelkällä äänellä.
Nämä kun jaksaisi treenata haltuun niin sitten voisi alkaa ehkä syventymään taas asioihin ja oppimaan uutta. Kapulan ja seuraamisen kanssa ollaan kyllä vielä niin alkutekijöissä, että niitä saa varmaan jankata - kyllästymiseen asti!

2 kommenttia:

  1. Naksutin on kyllä aivan super! :) Meillä Nita on nyt oikeasti ymmärtänyt tokossakin hakea ja kokeilla itsenäisesti kun lopetin sen käsillä huitomisen ja auttamisen. Sivulletulot ovat parantuneet mielettömästi, etenkin naksun kanssa. Naksutin meillä on ollut aika pienestä asti mukana, mutta nyt vasta olen oppinut käyttämään sitä operantisti eikä koko ajan koiraa auttaen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :D Mä en oo oikeen ennen naksuttimelle syttynyt, mutta meillä oli kesän loppupuolella ''Actingmiitti'' missä sain ihan konkreettisesti kokeilla naksutinta kapulatreenaamisessa ja siitä se innostus nyt lähti! :)

      Poista