maanantai 8. heinäkuuta 2013

Takapihan tokoilut

Kotipihassa pikkuinen vartin mittainen tokoilutuokio, oikein treenauspannan kera! Pongolla oli hirveä ADHD kohtaus sisällä ja vaati tekemistä, joten parasta purkaa energia tällätapaa.

Otin meidän hirvityksen, kapulan, ja sitä nyt alan uudelleen opettamaan. Otin ihan vaan koiran istumaan lähelle ja tarjosin kapulaa sille suuhun. Kun se otti kiinni siitä, niin vapautus"kiljaisu" ja heitin herkun. Tätä toistin ehkä noin kolme kertaa. Ainakin tuli tosi positiivinen suhtautuminen kapulaan! Nyt täytyy käydä hankkimassa vaan pienempi kapula, kun tuo mun ostama on vähän liian painava ihan ensinmäiseen harjoitteluun!
Sitten otin vielä seuruuta ja ensin ihan että annoin Pongon itse tulla kauempaa mun viereen (eli itse olin selkä siihenpäin) ja pari ekaa kertaa meni vinoon. Sen jälkeen - kolmannella kerralla - meni suoraan ja palkkasin siitä. Hyvä juttu, ainakin hoksasi eron, milloin palkataan! Sitten testasin vielä niin, että Pongo tulee edestäpäin ja kyllä se osaa jo kääntyä tohon vierelle paremmin, eli siinäkin ollaan hiljakseen menty eteenpäin. Hieno juttu!


Sitten vielä pari kertaa otin nakittamalla ihan "liki". Pongohan osaa periaatteessa tuoda lelun mulle sillätavalla, mutta ei istu eteen vaan seisoo. Tästä on sitten hyvä lähteä jalostamaan tota kapulan mulle tuomista. ;-) Nää oli tämmöset hyvät pienet hyvän mielen treenaukset, oon ollu tosi laiska tokoilun ja tottistelun suhteen.. Nyt itseä vaan niskasta kiinni! Koiralla kyllä on intoa.


2 kommenttia: