tiistai 9. heinäkuuta 2013

Ihmistatteja etsimässä metsästä

Kaksi pistoa tämän päivän hakutreeneissä, paikkana Koivusillantieltä vähän eteenpäinoleva seuraava risteys. Mukana oli MM Ilmillä sekä MM Rekolla. Pongo oli viimeksi hakuilemassa viimevuoden puolella, eli jotain kivaa, helppoa ja muistia virkistävää treeniä oli meillä tänään! Itse olin maalimiehenä kahdella pistolla, otettiin kaksi pistoa /koira. (PK-Hausta tietämättömille, ideana siis kouluttaa koira etsimään ihmisiä eli maalimiehiä metsästä, lisätietoa tästä)Otettiin nenänkäyttötreeniä, eli maalimies meni istumaan niin, että maalimieheltä tuulee koiralle päin. Käveltiin rauhassa keskilinjalta sinnepäin ja kun koira sai vainun, päästettiin vapaaksi. Pisto ykkönen oli ihan hyvä, koira oli hyvin mukana, mutta meni sekaisin ja vähän unohti mitä piti tehdä. Kutsuin takaisin toisen kerran ja käveltiin vielä eteenpäin, kunnes annoin olla löysällä hihnalla ja sitten kiskaista itsensä matkaan. Löysi suoraan maalimiehen. Palkattiin maalimiehen toimesta leikkimällä sekä nakittamalla. Oli kuitenkin alusta asti taas tietoinen, missä sitä oltiin tekemässä ja mitä! 


Toinen pisto samalla tyylillä, hieman haastavempi maasto, enemmän puita yms siinä edessä. Lähti etsimään näöll,ä ei nenällä ja laukkaili pitkät pätkät sekä maalimiehen takaa. Löysi maalimiehen ilman kutsumista takaisin, eli löysi sen kuitenkin muutamassa minuutissa. Palkattiin taas maalimiehen toimesta leikillä ja nakilla.


Seuraaville treeneille huomioksi

- maalimies on ykköskivoin, eli minä vain otan kiinni huomaamatta ja kehun hillitysti, maalimies superkiva
- nenäharjoitukset hyviä, kuten esim tämä
- tätä treeniä voi soveltaa niin, että kävelee koiran kanssa maalimiehen lähelle että saa hajun, palataan keskilinjalle, josta lähetetään hajumuiston perään

6 kommenttia:

 1. Voi vitsit, minäkin haluaisin kokeilla hakua! Oliko sitä vaikea aloittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti jos on mahdollisuus. :-) Ei, eka treeni meillä oli tyyliin sellanen (siis viime kesänä kun aloitettiin) että maalimies juoksee koiran edestä ja menee piiloon ja koira päästetään perään. Nythän sitten koira vain viedään ja sen pitää etsiä suoraan maalimies ja tuo kyllä tietää, mitä sinne metsään ollaan menossa etsimään -> ihmisiä! :-)

   Poista
  2. Okei, tuo kuulostaa kyllä suhteellisen helpolta :D alan heti katsomaan, josko löytäisin jostain sopivan harrastuspaikan!

   Poista
  3. Kannattaa ehdottomasti hakeutua jonkun jo ennen harrastaneen (tai jopa kilpailleen) oppiin, mikäli sellaista on vain mahdollista löytää :) Hakuunhan tarvitsee 3-5 henkilön porukan muutenkin per treenit, eli jos löytyisi muitakin innokkaita aloittavia ja vaikka joku, joka kaipaisi treeniseuraa ja osaisi jo itsekin opastaa muita!

   Näin meillä on toiminut, itse käyn aktiivisesti näiden osaavampien, jo kilpailleiden, vanhempien naisten kanssa hakuilemassa ja kyllä sieltä saa tosi paljon tietoa, ilman niitä ei kyllä pärjäisi! :)

   Poista