maanantai 22. heinäkuuta 2013

Hakua

Kävin hakutreenaamassa kaverin(JH) kanssa, kun oli luppoaikaa ja teki mieli treenata koira. Eli mentiin ampumaradalle, jonne sitten ohjeistin kaverin ensin keskilinjan toiselle puolelle nököttämään. 

Hain Pongon ja sitten tehtiin niinkuin mulle annettiin neuvoksi, eli koira kunnolla hihnaan ja käytiin hakemassa haju läheltä maalimiestä. Palattiin keskilinjalle ja sitten otin koiran niin, että pääsen päästämään sen irti. Oli vastatuuli. Käytin käskysanaa 'ukko' ja päästin. Pongo juoksi suoraan maalimiehelle(!) ja siellä se sitten palkattiin (nakkia ja leikittiin). Ohjasin maalimiehen toiselle (jyrkänteen) puolelle, jyrkänteen alle.


No käveltiin poispäin ja silläaikaa maalimies meni piiloon, sitten tultiin ja otettiin 'hei' huudolla. Oli myötätuuli eli ei hyötyä siitä juurikaan, Pongo oli hetken vähän lost mutta löysi sitten hyvin (alle minuutissa) maalimiehen. Leikitystä sekä nakitusta ja sitten lopetettiin näiden jälkeen.


Mielettömän hyvä fiilis kyllä jäi! Vaikka oli hyvin tuttu ihminen, niin ei silti rynninyt päälle, vaan käyttäytyi kuten muidenkin maalimiesten kanssa. Tosi kiva, että sai Pongon nyt taas treenattua tälläkin viikolla haussa. :)2 kommenttia:

 1. Hei, kestikö teiltä kauan päästä mukaan juoneen tohon hakuun? Ollaan alottelemassa koiran kaa, mutta jotenkin alku tuntuu niin hitaalta ja silti vaikeelta, että on tosi paljon muistamista. Ootteko käyny jollain kurssilla vai mistä bongasit tuon sun ryhmän? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Haussa päästiin mun mielestä aika nopeasti jyvälle hommasta, eli nytkään ei mitenkään hirveästi olla noita hakukertoja käyty, ehkä kymmenen tai viisitoista, tänävuonna vasta kolme. Alussa meillä oli TODELLA simppeliä, eli koira oli siinä keskilinjalla ja siitä lähti maalimies edestä ja meni piiloon niin että koira näki, ja sitten vain koira päästettiin maalimiehen perään. Siitä sitten asteittain ja hiljakseen vaikeampaan suuntaan.

   Me ei olla käyty millään kurssilla, eli olen ollut ihan Jyväskyläläisten collieihmisten järkkäämillä hakutreeneillä (ihan ilmaisia siis) ja siellä ollaan kaikki hyödytty kun on treenattu jokaisen koira(t) ja sitten itse opittu samalla. Ryhmän bongasin kasvattajan kautta ja nyt tuohon "ryhmään" eli ihan vain hakukerroille meille ainakin pääsee collieporukka mukaan meidän alajaoston fb ryhmistä. :)

   Poista